Ajax trainingspak Bob Marley

Het speciale icon trainingspak van Ajax kopen

Ajax veraste in het seizoen 2021/2022 met een speciale icon collectie omtrent artiest Bob Marley. In eerste instantie introduceerde Ajax een Bob Marley shirt met bijbehorende Bob Marley short. Waarvan het shirt inmiddels het meest verkochte Ajax shirt in de geschiedenis van de voetbalclub is. In het vervolg kwam Ajax ook met een Bob Marley trainingspak op de markt. Ook het trainingspak was direct erg in trek onder alle supporters. De speciale Bob Marley icon collectie is vanwege de populariteit daarom ook nog steeds te koop bij verschillende fanshops in heel Nederland. Ajax ontwikkelde de Bob Marley kleding samen met kledingsponsor Adidas. En werkte daarbij ook nauw samen met de familie van de overleden reggae artiest.

Ajax trainingspak Bob Marley kopen

Ajax trainingspak Bob Marley

Het Bob Marley trainingspak van Ajax is onderdeel van de speciale icon collectie van ‘’De Godenzonen’’. Het trainingspak bestaat uit een trainingsjack en een trainingsbroek. Waarbij het gehele trainingspak zwart gekleurd is. Maar wat het juist een echt Bob Marley trainingspak maakt is de kleuren combinatie erop. De Bob Marley kleuren groen, geel en rood maken het trainingspak zeer herkenbaar.


Het gehele trainingspak is gemaakt van 100% nylon en heeft een soepele pasvorm. Uiteraard bevinden er zakken met ritsen in het trainingsjack als ook in de trainingsbroek. Waardoor je spullen, makkelijke en veilig, mee kunt nemen in het trainingspak. Verder staan zowel het logo van kledingsponsor Adidas erop. En vanzelfsprekend is het logo van Ajax er ook zeker op terug te vinden.

Bestel direct
Gratis verzending in Nederland en België.

Wie is Bob Marley?

Mocht je het Bob Marley trainingspak van Ajax prachtig vinden. Maar je afvragen: wie is Bob Marley eigenlijk? Hierbij het antwoord kort samengevat. Bob Marley is een reggae artiest uit Jamaica. Geboren in het jaar 1945 en vooral in de jaren 70 was hij wereldwijd succesvol met zijn reggae muziek. Hij bracht verschillende nummers uit die te vinden waren in de wereldwijde hitlijsten. Maar vooral zijn nummer Three Little Birds, dat hij samen met de band The Wailers uitbracht, is bij heel veel Ajax supporters bekend. In het jaar 1981 overleed ‘’The King of Reggae’’ al op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In de jaren daarna is zijn muziek nog steeds erg populair. En worden zijn nummers nog steeds gecoverd door andere artiesten.

Waarom is Ajax verbonden met het nummer Three Little Birds?

Dat Ajax en Bob Marley aan elkaar verbonden zijn geraakt gaat terug naar de zomer van het jaar 2008. En dan gaat de verbondenheid vooral, zoals al eerder benoemd, om zijn nummer Three Little Birds. Dat sindsdien niet meer weg te denken is bij wedstrijden van Ajax. Maar hoe is die link met Bob Marley er eigenlijk gekomen?


Het begon allemaal bij een oefenwedstrijd die Ajax speelden met Marco van Basten als hoofdtrainer. In Wales stond Ajax tegenover Cardiff City. Na afloop van een 0-0 gelijkspel moesten de supporters van Ajax lang wachten voordat ze het stadion mochten verlaten. Tijdens het wachten werd het nummer Three Little Birds van de Jamaicaanse reggae artiest afgespeeld. Wat vervolgens volop werd meegezongen en voor een sfeervol tafereel zorgden. Dit moment is zelfs nog terug te vinden op YouTube en hieronder op deze pagina te bekijken. Sindsdien is Bob Marley en zijn reggae nummer steeds vaker op de afspeellijst van Ajax komen te staan.

Ajax supporters zingen mee met nummer Three Little Birds van Bob Marley na oefenwedstrijd tegen Cardiff City

Ajax fanshop Bob Marley

Binnen de Ajax fanshop is er een apart gedeelte ingedeeld met de speciale icon collectie van Bob Marley. Daarin vind je onder andere het Bob Marley shirt en het Bob Marley short. Waarmee het allemaal begon. Maar ook het Bob Marley trainingspak is er uiteraard in terug te vinden. Zo kun je in een handomdraai de Bob Marley kleding van Ajax kopen waar jij geïnteresseerd in bent.

Bestel direct


Gratis verzending in Nederland en België.