Ajax hervat Eredivisie tegen N.E.C. in Nijmegen
08 januari 2023 

Ajax hervat Eredivisie tegen N.E.C. in Nijmegen

Waar verschillende buitenlandse voetbalcompetities al voor de jaarwisseling waren hervat na het Wereldkampioenschap in Qatar. Liet de hervatting van de Nederlandse Eredivisie nog even op zich wachten. Dit weekend is het echter weer zover. Afgelopen vrijdag zorgden FC Twente en FC Emmen voor de hervatting van de Eredivisie. Vandaag komt Ajax eindelijk weer in actie. In het Goffertstadion in Nijmegen is N.E.C. de tegenstander van Ajax.

Ajax hervat tegen N.E.C. als de huidige nummer drie de Eredivisie. Met een achterstand van drie punten op Feyenoord. Dat ook vandaag in actie komt. Terwijl het een achterstand van één punt heeft op PSV. Dat echter gisteravond al de Eredivisie was hervat en dus inmiddels een wedstrijd meer heeft gespeeld. In N.E.C. treft Ajax de huidige nummer elf van de Eredivisie. De laatste keer dat Ajax in Nijmegen niet wist te winnen van N.E.C. was tijdens het seizoen 2007/2008. Ze kwamen toen niet verder dan 1-1 gelijkspel.

Bij N.E.C. treft Ajax twee spelers die in het verleden erg succesvol zijn geweest in Amsterdam. Keeper Jasper Cillessen werd tijdens zes seizoenen in de hoofdstad driemaal kampioen met Ajax. Terwijl middenvelder Lasse Schöne zelfs zeven seizoenen voor Ajax uitkwam. Ook hij werd driemaal kampioen met Ajax. In Oussama Tannane heeft N.E.C. tevens één van de smaakmakers van de Eredivisie onder de gelederen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen