De Klassieker: Feyenoord tegen Ajax om 14:30 uur
22 januari 2023 

De Klassieker: Feyenoord tegen Ajax om 14:30 uur

Dat de Nederlandse Eredivisie inmiddels is hervat na het Wereldkampioenschap in Qatar mogen duidelijk zijn. Voor Ajax is die hervatting echter nog niet echt succesvol geweest. Slechts twee punten werden er in de Eredivisie behaald na ontmoetingen tegen N.E.C. en FC Twente. Vandaag kunnen de Amsterdammers het sagarijn echter van zich afspelen en voor wat positiviteit zorgen. In Rotterdam staat om 14:30 uur De Klassieker op het programma. Ajax neemt het in een uitverkocht De Kuip op tegen Feyenoord.

Strijd om het kampioenschap

Naast de onderlinge spanningen staat er vandaag nog meer op het spel bij deze editie van De Klassieker. Feyenoord is op dit moment de koploper van de Eredivisie. En heeft inmiddels al een voorsprong opgebouwd van vijf punten op nummer vier Ajax. Weet Ajax vandaag van Feyenoord te winnen doen ze weer helemaal mee om het kampioenschap. Zo niet kan het verschil oplopen tot maar liefst acht punten in het voordeel van Feyenoord.

Eredivisie stand top 5 voor De Klassieker

Niet alleen Feyenoord en Ajax doen nog mee om het Eredivisie kampioenschap. Ook PSV, AZ en FC Twente zijn nog volop in de race om het seizoen 2022/2023 af te sluiten als koploper. PSV heeft gisteravond al gespeeld en heeft zodoende op dit moment één wedstrijd meer gespeeld. Feyenoord, Ajax en FC Twente spelen straks tegelijkertijd om 14:30 uur. Terwijl AZ om 16:45 uur de laatste wedstrijd van dit Eredivisie weekend speelt. Hieronder de Eredivisie stand van de huidige top vijf voor de start van De Klassieker.

Opstellingen Feyenoord en Ajax

Opstelling Feyenoord - Justin Bijlow, Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Orkun Köckü, Sebastian Szymański, Alireza Jahanbakhsh, Danilo, Igor Paixão

Opstelling Ajax – Gerónimo Rulli, Jorge Sánchez, Edson Álvarez, Jurriën Timber, Calvin Bassey, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Francisco Conceição, Mohammed Kudus, Dušan Tadić

Over de schrijver
Reactie plaatsen