Ajax met minimale overwinning langs Sparta Rotterdam
21 augustus 2022

Ajax blijft ook na drie speelrondes ongeslagen in de Eredivisie. In Rotterdam had Ajax het soms moeilijk tegen Sparta Rotterdam. Maar net als bij de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard. Wist Ajax ook vandaag weer een moeizame overwinning over de streep te trekken: 0-1. Ajax staat nu alleen aan kop in de Eredivisie.

De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam stond vooraf vooral in het teken van Antony. De Ajax aanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van het Engelse Manchester United. Waardoor de Braziliaan vandaag afwezig was. Ajax hoofdtrainer Alfred Schreuder gaf voor de wedstrijd als reden op dat Antony zich niet 100% voelt en daarom thuis is gebleven.

Het gemis van Antony was te zien in Rotterdam. Ondanks dat de positie werd ingevuld door een prima vervanger: Steven Berghuis. Was er vooral een gemis qua diepgang in het spel van Ajax. Toch had Ajax de eerste helft het betere van het spel. Wat resulteerde in een 0-1 voorsprong. Steven Bergwijn scoorde vlak voor rust met een schot van afstand.

Na de rust had Ajax de wedstrijd al snel kunnen beslissen. De lat hielp echter de Rotterdammers na een schot van Brian Brobbey. Waarna Sparta Rotterdam hoop bleef houden. En het zeker richting het slot van de wedstrijd Ajax moeilijk maakte. Ajax keeper Remko Pasveer hield echter voor het eerst dit seizoen zijn doel schoon.