Ajax met winst in Waalwijk richting Champions League ontmoeting met Liverpool
22 oktober 2022

Ajax heeft vandaag prima zaken gedaan in de Eredivisie. Eerder op de dag zag Ajax concurrent Feyenoord punten verspelen. Waarna de Amsterdammers zelf wel deden wat ze moesten doen. Na een povere eerste helft maakte Ajax in de tweede helft het verschil tegen RKC Waalwijk. Een duidelijke 1-4 overwinning in Waalwijk was het eindresultaat. De ploeg van hoofdtrainer Alfred Schreuder blijft daardoor de koploper van de Eredivisie.

En dat terwijl Ajax, zoals hierboven al benoemd, het de eerste helft nog lastig had met RKC Waalwijk. Al vroeg in de wedstrijd leken ze zelfs op een snelle achterstand te komen. Michiel Kramer, spits van de thuisploeg, dacht te scoren. Echter greep de VAR in vanwege buitenspel. Voor Ajax wel reden om wat meer energie in de strijd te gooien. Wat tien minuten later resulteerden in een 0-1 voorsprong door Steven Berghuis. Die zag dat zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied licht van richting werd veranderd. Waardoor Etienne Vaessen, keeper in het Waalwijk doel, het nakijken had.

Voor RKC Waalwijk echter nog geen reden om een verloren wedstrijd te spelen. Met de steun van het Waalwijkse publiek kwamen ze zelfs al voor rust op gelijke hoogte. Een counter bracht RKC Waalwijk snel in de zestien meter van Ajax. Waarna op de eerste poging keeper Remko Pasveer nog redding bracht. Maar na een voorzet van de eerdergenoemde Kramer wist Pasveer geen raadt. Oud Ajax speler Pelle Clement maakte de 1-1.

In de rust wissels aan de kant van Ajax. Verdediger Owen Wijndal en middenvelder Florian Grillitsch kwamen erin. En Ajax dat na de aftrap direct opzoek ging naar een nieuwe voorsprong in Waalwijk. En die voorsprong kwam er al snel. Met een weergaloos doelpunt was het weer Berghuis die Ajax nu op een 1-2 voorsprong zette. Waarna Ajax de wedstrijd snel naar zich toe trok. Spits Brian Brobbey maakte de 1-3 en 1-4. Wat de einduitslag was.

Na de overwinning in Waalwijk kan voor Ajax de focus naar de Champions League. Aankomende woensdag zal in de eigen Johan Cruijff ArenA de ontmoeting met Liverpool gespeeld gaan worden. Wil Ajax nog een kans maken om de poulefase van het miljoenenbal door te komen. Zullen de Ajaxcieden moeten winnen van Liverpool.