Ajax overtuigend langs FC Groningen in eerste thuiswedstrijd
14 augustus 2022

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen 2022/2023 is door Ajax gewonnen. In een warme Johan Cruijff ArenA liet Ajax weinig heel van FC Groningen. Na een 3-1 ruststand zag het Amsterdamse publiek een 6-1 eindstand. Ajax is door de overwinning één van de vijf Eredivisieclubs die beiden wedstrijden wist te winnen na twee speelrondes. FC Groningen wacht na een eerder gelijkspel nog op de eerste overwinning.

Ajax begon prima aan de wedstrijd tegen de Eredivisieclub uit Groningen. Na vier minuten was het al raak. Aanvaller Steven Bergwijn wist na een mooie aanname op de borst al snel te scoren. Maar verassend genoeg kwam FC Groningen ook weer snel op gelijke hoogte. Aanvaller Cyril Ngonge scoorden uit een counter voor FC Groningen. De ploeg van Ajax hoofdtrainer Alfred Schreuder ging vervolgens nog een tempo hoger spelen. Waardoor uitblinkers Antony, en nogmaals, Bergwijn voor een 3-1 ruststand zorgden.

Ondanks de comfortabele voorsprong ging Ajax de tweede helft door waarmee het de eerste helft was geëindigd. FC Groningen werd daardoor gedwongen om voornamelijk veel energie in het verdedigen te stoppen. Dat resulteerde al snel in het derde doelpunt van de wedstrijd voor Bergwijn. Terwijl middenvelder Kenneth Taylor, via sterk optreden van aanvaller Brian Brobbey, daarna het vijfde Ajax doelpunt voor zijn rekening nam. Vlak voor tijd was het Steven Berghuis die vanaf de penaltystip de 6-1 eindstand wist te maken.