Ajax start Eredivisie met overwinning in Sittard
06 augustus 2022

Ajax is het nieuwe Eredivisie seizoen 2022/2023 met een overwinning tegen Fortuna Sittard begonnen. In Sittard wist de ploeg van de nieuwe Ajax hoofdtrainer Alfred Schreuder de eerste helft niet het juiste niveau te halen. En kwam het zelfs op een achterstand. Maar na rust wisten de Amsterdammers orde op zaken te stellen. Waardoor de nieuwe koploper van de Eredivisie met een 2-3 overwinning de bus in kon stappen.

Met een bijna volledig Nederlands gekleurd Ajax begonnen de Ajacieden met veel balbezit aan de wedstrijd. Maar echt veel kansen leverden dat voor Ajax niet op. Terwijl Fortuna Sittard juist maar één kans nodig had om tot scoren te komen. Aanvaller Paul Gladon wist na een snelle counter de Ajax verdediging te ontglippen. Waarna hij keeper Remko Pasveer passeerden: 1-0. Ajax bleef na het tegendoelpunt met ruim 70% wel veel balbezit houden. Maar komt voor het rustmoment niet tot echte mogelijkheden.

De mogelijkheden weten zich echter na de rust wel snel op te stapelen. Invallers Davy Klaassen en Brain Brobbey zorgen duidelijk voor veel extra beleving bij Ajax. En mede dankzij beiden draait Ajax de wedstrijd al snel na rust om. Eerst weet Klaassen de 1-1 op het scorebord te zetten. Snel daarna is het verdediger Devyne Rensch, via Brobbey, met de 1-2. Terwijl Brobbey tien minuten later zelf voor de 1-3 zorgt na een mooie aanval.

De wedstrijd lijkt gespeeld, maar Fortuna Sittard vedette Burak Yilmaz maakt het toch nog even spannend. Door uit een schitterende vrije trap de 2-3 te maken. Er volgen nog wat spannende minuten. Maar de thuisploeg weet echter niet meer gelijk te komen. Waardoor Ajax alweer voor de achtste keer op rij van Fortuna Sittard weet te winnen.