LIVE: Ajax - Napoli

Ajax speelt vandaag de derde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Na een overwinning op de Rangers en een verlies tegen Liverpool. Is in de eigen Johan Cruijff ArenA het Italiaanse Napoli de tegenstander. Daarmee treft Ajax de huidige nummer één van groep A. Terwijl Ajax zelf terug te vinden is op de derde plaats in die groep. Achter Liverpool en voor de Rangers. Een overwinning is eigenlijk noodzakelijk voor Ajax.

Tweede helft

90 – Het is afgelopen. Ajax moet de aankomende drie wedstrijden echt uit een ander vaatje gaan tappen wil het nog overwinteren in de Champions League dit seizoen. Terwijl Napoli juist nog één overwinning nodig heeft om de knock-out fase te bereiken.

80 – DOELPUNT NAPOLI – Dit verlies gaat echt de geschiedenisboeken in. Weer weten de Italianen te scoren. Deze keer is het invaller Giovanni Simeone, inderdaad de zoon van, die hem weet te maken. Een historische 1-6 staat op het scorebord.

72 – ROOD AJAX – Ajax aanvoerder Tadic pakt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kan vertrekken naar de kleedkamer. Ajax nu met tien spelers tegen de elf spelers van Napoli.

62 – DOELPUNT NAPOLI – En weer weet Napoli te scoren. Middenvelder Kvaratskhelia weet de 1-5 te maken nadat hij zelf de aanval opzet. Direct daarna vraagt hij om een wissel.

50 – Opvallend genoeg waren er in de rust geen wissels aan de kant van Ajax. Kijkend naar de eerste helft was er misschien toch wel reden toe. Aan de kant van Napoli wel één wissel na de rust.

46 – DOELPUNT NAPOLI – Ajax moet gaan oppassen dat het geen monsteruitslag gaat worden. Direct na rust is het weer Raspadori die weet te scoren voor de Napolitanen. Ajax gaat knullig in de fout bij de opbouw en ziet Napoli op 1-4 komen.

45 – De tweede helft tussen Ajax en Napoli is begonnen.

Eerste helft

45 – Het is rust in Amsterdam.

44 – GOAL NAPOLI – Op slag van rust lijkt de wedstrijd dan ook al gespeeld. Ajax loopt met veel te veel spelers voor de bal. Waardoor het bij balverlies een vlijmscherpe counter om te oren krijgt. Zieliński profiteert en schiet Napoli naar 1-3. Ajax kan de aankomende rust goed gebruiken.

32 – GOAL NAPOLI – En dat het een lastige avond gaat worden voor de Amsterdammers is nu wel duidelijk. In eerste instantie weet Ajax nog een corner te verdedigen. Maar de corner direct daarna speelt Napoli anders en volgt een late voorzet. Napoli aanvoerder Di Lorenzo kopt de 1-2 binnen.

17 – GOAL NAPOLI – De Italianen lijken niet van slag na de vroege achterstand en komen alweer snel gelijk. Na een snelle aanval is het Raspadori die, enig sinds terecht, voor de 1-1 zorgt. Ajax kan weer opnieuw beginnen en lijkt toch een lastige avond te gaan krijgen.

8 – GOAL AJAX – Daar is de 1-0 van Ajax. Blind wint een kopduel op de helft van Napoli. Waardoor de bal uiteindelijk bij Taylor komt, die van dichtbij kan schieten. De middenvelder raakt de bal echter verkeerd en schiet tegen Kudus aan. De spits ziet wat gelukkig de bal het Napoli doel in gaan. Dit is het begin waar Ajax vooraf voor zou tekenen.

5 – Direct een wedstrijd met een hoog tempo. Echter nog geen grote kansen voor Ajax en Napoli. Wel al enkele overtredingen aan de kant van Ajax, die scherp beginnen.

1 – De wedstrijd is begonnen in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. De sfeer zit er goed in, in het stadion. Het Ajax publiek en het meegereisde Napoli publiek laten zich direct duidelijk horen. De scheidsrechter vandaag is de Fransman François Letexier.